Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Χαρά.Μια τόσο όμορφη λέξη, γεμάτη ωραία συναισθήματα! Είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!Αυτό το ωραίο φτερούγισμα στη καρδιά που σε κάνει να χαμογελάς συνεχώς και να νιώθεις σαν φτερό στο αέρα.. Ευτυχία. Όλοι έχουμε νιώσει αυτό το υπέροχο συναίσθημα που λέγεται χαρά. Εκτός από τη χαρά όμως ,υπάρχει και ένα άλλο συναίσθημα, που διαδέχεται τη χαρά και λέγεται Λύπη.Είναι το χειρότερο συναίσθημα και δυστυχώς όλοι το έχουμε ζήσει και ζούμε καθημερινά. Και τα δύο αυτά συναισθήματα όμως έρχονται και φεύγουν,διαδέχονται το ένα το άλλο πολύ γρήγορα,κάτι σα σκοτσέζικο ντουζ που λένε, και πολλές φορές αργούμε να καταλάβουμε αυτή τη ξαφνική αλλαγή, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αδρανείς και να μη μπορούμε να αντιδράσουμε,να ξεφύγουμε από αυτή τη δύνη που μας τραβάει έτσι ώστε, να μένουμε σταθεροί σε ένα σημείο και να μην θέλουμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε θέση! Ειρωνεία έτσι; Η χαρά λοιπόν μπορεί να έρθει τόσο απλά, με μία απλή λέξη, ένα "γεια",  ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα. Τόσο απλές κινήσεις, που σίγουρα όλοι έχουμε κάνει, και έχουμε χαρίσει κάνοντάς  τις άπειρη χαρά στους δικούς μας ανθρώπους, και το αντίθετο! Η χαρά όμως όπως είπα φεύγει εύκολα και δυστυχώς τη διαδέχεται η λύπη. Η λύπη έρχεται ακόμα πιο εύκολα από τη χαρά!Είναι πολύ εύκολο κάποιος να σε κάνει να βυθιστείς στη λύπη, με μία λέξη,ή ακόμα με την αδιαφορία του (αδιαφορία είναι η χειρότερη εκδίκηση εξάλλου!),ή με μία κίνηση που έγινε κατά λάθος..
Δύο λέξης λοιπόν, δύο λέξεις που καθορίζουν τη ζωή όλων μας. Χαρά & Λύπη,
στο χέρι σου είναι με τι από τα δύο θα γεμίσεις τη ζωή σου..



Τρίτη 16 Αυγούστου 2011



Τίποτα στη ζωή δεν είναι σταθερό! Όλα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτό βέβαια είναι και το ωραίο στη ζωή, γιατί αν όλα ήταν ίδια όλοι θα ήμασταν σαν τους αποχαυνωμένος και θα βαριόμασταν να ζήσουμε. Τώρα όλοι αγωνιζόμαστε για κάτι καλύτερο,για να βελτιωθούμε, και να βελτιώσουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν. Για να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, από άτομα που μας αγαπάνε και αγαπάμε και εμείς. Αν όμως η αγάπη για κάποια άτομα δεν είναι εύκολο να εκφραστεί. Γιατί φοβόμαστε την αντίδραση του συγκεκριμένου ατόμου, ή την αντίδραση των άλλων..; Ξέρω ότι υπάρχουν φάσεις στη ζωή, και ότι όταν το μυαλό μας είναι καθαρό μπορούμε να δούμε ότι η ζωή είναι πραγματικά υπέροχη. Ότι υπάρχουν άτομα που μας αγαπάνε, και νοιάζονται και θέλουν το καλό μας. Όταν όμως δεν έχεις καθαρό μυαλό, και δεν μπορείς να δεις ότι η γαμημένη η ζωή είναι πραγματικά υπέροχη τι σκατά κάνεις; Όταν νιώθεις ότι κανείς δεν υπάρχει και ότι είσαι μόνος σε αυτή τη ζωή. ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ ΤΌΤΕ ΓΑΜΏΤΟ;! Πάντα υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα, το ξέρω, όλοι το ξέρουμε βαθιά μέσα μας. Απλά όταν βρισκόμαστε μέσα στο πρόβλημα όλα φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα. Δεν είναι όμως..
Όλα όμως θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν προβλήματα, και εγώ θα ήμουν πολύ καλύτερα, αλλά αφού υπάρχουν, πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αλλά γαμώτο γιατί να είναι έτσι μπερδεμένα όλα;

Μαρία ευχαριστώ για τη φωτογραφία

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σκέψου θετικά!:)


Το μόνο που χρειάζεται για να επιβιώσεις είναι θετική σκέψη,ακόμα και στα δύσκολα. Όταν όλα είναι στραβά, απλά σκέψου πόσο χειρότερα θα μπορούσες να είσαι ή πόσο χειρότερες περιπτώσεις από τη δική σου υπάρχουν. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν τους άλλους σε χειρότερη κατάσταση από τους ίδιους, για να νιώσουν ασφάλεια. Δεν το κάνουν από κακία είναι όμως μία υποσυνείδητη άμυνα, για να πάρουν δύναμη και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανασφάλειες τους. Πάντως η ζωή είναι μικρή, και δεν είναι πάντα "ρόδινη" για όλους μας. Πάντα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Όταν λοιπόν έρχονται οι κακές στιγμές μη το βάζετε κάτω. Σκεφτείτε όλες της καλές σας στιγμές και προσπαθήστε να ξεπεράσετε όλες τις δυσκολίες. Πιστέψτε στον εαυτό σας κι σίγουρα θα τα καταφέρεται. Εξάλλου πάντα υπάρχει λύση για όλα αρκεί να έχουμε καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και υπομονή πάνω απ' όλα. Η υπομονή είναι δύσκολο να έχεις ειδικά όταν όλα γύρω σου καταστρέφονται, σε αυτό βοηθάει η ψυχραιμία. Όταν έχεις ψυχραιμία έχεις υπομονή άρα έχεις και καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες άρα αφού έχεις το πακέτο έχεις βρει λύση στο πρόβλημά σου.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω*

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Black out

Έρχονται στιγμές στη ζωή όλων μας που βρισκόμαστε απέναντι σε αδιέξοδα, και ελπίζουμε να βρούμε μια χαραμάδα να δραπετεύσουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία, πιο λογική πιο σωστή. Δυστυχώς όμως αυτή η "άλλη οπτική γωνία" τις περισσότερες φορές αργεί να κάνει την εμφάνισή της..και μέχρι να έρθει βρισκόμαστε σε ένα διαρκές black out . Μέχρι να έρθει το ρεύμα το σκοτάδι μας πνίγει και το μόνο που θέλουμε είναι να πάμε κάπου μακρυά από όλους και απ' όλα να αρχίσουμε να ουρλιάζουμε σαν τρελοί! Πάντως όντως υπάρχουν τέτοιες στιγμές στη ζωή και είναι τόσο περίεργο όταν σου συμβαίνει. Δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις..μετά βέβαια που περνάει φαίνεται γελοίο..

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Απόσταση-.-



Είναι μια τόση δα λεξούλα που κλίνει σπίτια.Και ναι, ΤΗ ΜΙΣΩΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ! Μπορείς να τη χρεισιμοποιήσεις ως δικαιολογία όταν θέλεις να τελιώσεις κάτι που βαρέθηκες.. Η απόσταση ομως μπόρει να έχει βαθύτερο νόημα και όντως να αλλάζει τα πράγματαα. Μπορεί επίσης να τη χρεισιμοποιεί κάπιος ως δικαιολογία για τον ίδιο του τον εαυτό. Θέλοντας να τον κάνει να πιστέψει κάτι που μπόρει να είναι λάθος.. αλλά να είναι η εύκολη λύση για εκείνον.. Όπως και να΄ναι όμως όταν θες κάτι το διεκδικείς όσο δυσκολο και πάνω από τις δυνάμεις σου και να είναι..

"Ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο"